Windows 7 upgraden naar 10

Een van onze klanten belde ons op, er kwamen rare symbolen op het scherm terwijl hij typte, er waren geen instellingen veranderd naar zijn weten. De toetsenbord indeling was nog steeds ingesteld op Engels. Omdat we niet zeker waren wat de oorzaak was hebben we de klant gelijk bezocht.

Wat het probleem was? De ALT toets was ingedrukt en zat klem op het toetsenbord!

Toen we eenmaal aan de praat raakte vertelde de klant dat de computer niet meer zo snel werkte, en dat een upgrade naar Windows 10 gewenst was.

De huidige computer (Intel Pentium D, 2GB Geheugen, en een HDD) was hier niet geschikt genoeg voor, als alternatief hebben we gekeken naar 3 opties, het upgraden van zijn systeem, een refurbished laptop, of een mini desktop. Uiteindelijk hebben we besloten voor de desktop!

Nadat de desktop was samengesteld en bezorgd hebben we de harde schijf gekopieerd naar de SSD, en die vervolgens in de nieuwe computer geinstalleerd, wat normaal gesproken gelijk zou moeten werken was helaas niet zo. De huidige windows installatie was namelijk een 32 bit uitvoering, en werd niet ondersteund door de nieuwe computer. Dit veroorzaakte wat vertraging, want er moest nu een Nieuwe installatie van windows 10 worden uitgevoerd, in plaats van een upgrade.

Gelukkig was dit snel opgelost omdat we een extra kopie hadden gemaakt en hiervan de data konden overnemen! Uiteindelijk is alle data veilig overgedragen naar het nieuwe systeem en was de klant blij met de service en uitleg over Windows 10


Geen reacties

Laat commentaar achter