Installatie Intercomsysteem

Vorige maand heb ik mij bezig gehouden met de installatie en montage van een nieuw intercomsysteem bij mijn werkgever.
De vorige had te weinig knoppen, hierdoor moest het vervangen worden.

Dit project heeft een lange voorbereiding gehad, gezien het systeem live was en er zo min mogelijk uitval moest zijn was dit nodig.
Ik heb voor de producten van 2N gekozen, dit vooral omdat de voorganger ook een 2N Module was en ik hier bekend mee ben.
De volgende producten zijn gebruikt in deze installatie:
4x 2N Force + HD Camera
3x 2N Indoor Touch 2.0

Nadat de producten eindelijk waren geleverd heb ik een test scenario opgezet op kantoor, dit alles met behulp van wat netwerkkabels, een POE switch en een verbinding naar buiten toe.

In de testfase werkte alles prima, heb ik alle firmware geupdate naar de laatste versie en de apparaten geconfigureerd.
Dit ging allemaal relatief simpel, al waren er wat problemen met de site van de leverancier waardoor het onnodig ingewikkeld werd.
Na diverse mails met de supportafdeling van de fabrikant werkte alles lokaal.
Echter moest er 1 van de 3 tablets via de cloud verbinden in verband met afgesloten netwerken, de integratie hiervan was vrij simpel via het 2N portaal.

Nu alle configuratie is gedaan kon ik bijna beginnen met de montage, hiervoor heb ik hulp gevraagd bij een kennis wie zichzelf bezig houd met metaalbewerking, hij heeft voor mij de juiste afmetingen uit de voorbestelde RVS platen geslepen en de montageframes erin gezet. Hierdoor hoefde ik enkel de intercoms nog te monteren, en de schroefgaten in de platen te boren (was nog best een gedoe :p )

Eenmaal zover heb ik de intercoms gemonteerd en de Indoor Touch units bij de nodige partijen geleverd.
Hierna nog wat finetunen en toen werkte het.

Nu een maand verder zijn er enkele problemen met de Touch units, welke door een fout in Android soms vastlopen wat frustraties en gemisde telefoontjes opleverde. een deel hiervan is opgelost door de telefoontjes via een SIP telefoon met video te laten lopen, dit werkt nagenoeg zonder problemen!
De andere mankementjes welke door de verbinding met de cloud ontstaan worden nog onderzocht, en een passende oplossing zal hiervoor worden gevonden.

So far my blog :) - to be continued

Geen reacties

Laat commentaar achter